Πόλεις & χωριά

Side photo
Κατά τις διακοπές σας στο Καρπενήσι, αξίζει να επισκεφτείτε τα πανέμορφα και γραφικά χωριά του νομού Ευρυτανίας όπως:

Κορυσχάδες

Πέτρινα αρχοντικά, πανέμορφη πλακόστρωτη πλατεία, οι Κορυσχάδες έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός, ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές.
Απόσταση από Καρπενήσι 5 χλμ

Μεγάλο Χωριό

Πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά με ανθισμένες αυλές, τρεχούμενα νερά, συνθέτουν μία εικόνα που αξίζει να δείτε. Εδώ θα βρείτε γραφικές ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία αλλά και καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων. Αξίζει να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο.
Απόσταση από Καρπενήσι 16 χλμ

Μικρό χωριό

Απολαύστε την καταπληκτική θέα προς την κοιλάδα της Ποταμιάς (ποταμού Καρπενησιώτη), αποδράστε στη μικρή λιμνούλα λίγο έξω από το χωριό, ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο με μια επίσκεψη στο μουσείο.
Απόσταση από Καρπενήσι 11 χλμ

Βουτύρο

Είναι ένα καλοδιατηρημένο χωριό της Ευρυτανίας, που ανήκει στο δήμο Καρπενησίου. Πέτρινα σπίτια, μια εντυπωσιακή πλακόστρωτη πλατεία και μια επιβλητική εκκλησία συνθέτουν το σκηνικό στο όμορφο χωριό Βουτύρο. 
Χαρακτηριστικό του χωριού είναι η μαγευτική θέα που προσφέρει, ειδικά από τον Άγιο Ιωάννη που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Η θέα από αυτό το σημείο είναι αμφιθεατρική και εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Φιδάκια

Παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια και εκπληκτική θέα προς τη λίμνη Κρεμαστών.
Απόσταση από Καρπενήσι 24 χλμ

Χελιδόνα

Η Χελιδόνα αποτελεί τον τέλειο προορισμό απόδρασης από τον πολιτισμό. Επισκεφτείτε το μοναδικό καφενείο-εστιατόριο στην πλατεία του χωριού και αποδράστε από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και την δροσιά των πλατανιών.
Απόσταση από Καρπενήσι 29 χλμ
Ονομασία χωριού Απόσταση από Καρπενήσι
Κορυσχάδες 5 χλμ
Βουτύρο 9 χλμ
Μεγάλο Χωριό 16 χλμ
Παλαιό Μικρό Χωριό 11 χλμ
Μικρό Χωριό 8 χλμ
Κλαυσί 9 χλμ
Αγιος Νικόλαος 7 χλμ
Μυρίκη 7 χλμ
Φιδάκια 42 χλμ
Ανατολική Φραγκίστα 24 χλμ
Δυτική Φραγκίστα 45 χλμ
Βίνιανη 35 χλμ